Oh, no! It's leaking

perjantai 1. lokakuuta 2010

Lisää otteita Hgin seurakuntapäiviltä IV

Ruokatauko klo 17.20
Tilaisuus jatkui ruokatauon jälkeen klo 18.00. Puheenjohtajana toimi veli N.M. ja sihteerinä P.K.
Sielunhoidollisia puheenvuoroja
c)
J.P.:
Puheenvuorossa tuotiin esille esimerkki amerikkalaisesta "pollarilaisuuden" eri hengestä, jossa ryhdyttiin (riehaannuttiin) pian seurojen alettua kiittämään (liikutuksiin). Rinnastus Helsingissä vaikuttaneisiin ns. "kiittäjätyttöihin", joiden omantunnon pohjatila osoittautui myöhemmissä hoitotoimenpidetilaisuuksissa epäraittiiksi. Viittaus samalla muutamiin tuonnoisiin helsinkiläisiin nuoriin puhujiin, jotka olivat "hörpännet" itseensä väärää henkeä ja jotka em. kiittämiset todetessaan kasvoivat omissa luuloissaan saarnaajina.
Heikki Saari:
Television laittajat, jotka laittoivat Jumalan seurakunnan vastaisesti sen, astuivat Jumalan seurakunnan (valtakunnan) hengestä toiseen henkeen: maailman henkeen.
Erkki Reinikainen:
Jumalan Hengen tuulet ovat puhaltaneet näinä päivinä.
Parannuksenteko väärästä tai kuivasta hengestä: merkit väärästä hengestä.
Usko kulkee edellä hyvän omantunnon, emme jää elämään synnissä. Jos jäämme elämään synnissä, tulee hengen vika. Sitä ei aina näe itsessä, vaan se täytyy meille toisten taholta sanoa synnyksi. Rakkaus katoaa, tulee riidat seurakuntaan.
Pelkään, että ei kävisi niin, että vain sitten uskotaan, kun käy tekemässä väärästä hengestä parannuksen. Säilytämme Pyhän Hengen vaikutuksen kautta uskonvanhurskauden.
Julkirippi - salarippi:
Missä rikotaan julkisesti Jumalan seurakuntaa vastaan, se korjataan julkiripissä. Salaripissä hoidetaan henkilökohtaiset asiat. Tarvittaessa käydään myös "filistealaisten" leirissä. Uskon kautta Kristuksen päälle, pysykää tässä vapaudessa. Jumalan teko se on.
Kososlaisen väärän hengen merkkejä:
- vaarallinen
- ulkonaisesti hurskaan näköinen raateleva susi
- syö lampaanlihaa takanapäin: puhuu pahaa toisista jumalanlapsista
- kohdistaa arvostelunsa johtokuntaa vastaan
- ankara lakihenki, totuudella ruoskitaan
- Esimerkki 1951 Helsingissä kuullusta saarnasta.Se oli opillisesti oikea, mutta siinä oli ankara ruoskinta. Kososlaisuus keräsi Helsingisä ympärilleen valiojoukkoa
- lihanvapauden henki: suo itselleen vapauksia, mutta ei toisille
- se on omamuotoinen: toimii näkyvässä taistelussa muita eri henkiä vastaan, paitsi itseään
- Helsingissä esiintyneet väärät kiitokset ja opit
J.P.:
Onko P--li K:n ympärillä joukko?
Heikki Saari:
Kososlaisuuden eräs piirre on ripin pyhyyden jalkoihin tallaaminen: lain henki. Saatetaan joutua ripin lain alle, aina tarkempaan ja tarkempaan ripittäytymiseen.
Sielunhoidollisia puheenvuoroja
d)
Heikki Saari: Oikea saarnaaja ei ole koskaan hyvä. Silloin kun puhujaa käydään ihastelemaan, on Ylkä jäänyt persoonan varjoon.
J.P.:
Ilmoitus seurakunnalle aikaisemmin sidotuista, parannukseen taipumattomista M. K:sta. A.P:stä, T.K:sta ja A.M:stä. Todettiin heidän jäävän sidottuun tilaan ulkopuolelle Jumalan valtakunnan.
Heikki Saari:
Puheenvuoroissa neuvottiin, että tämän kokouksen asioita ei viedä tiedoksi jumalattomille maailmaan. Se olisi päärlyjen heittämistä sioille.
S.P.:
Puheenvuorossa S-veli esitti toivomuksen, että E-liikkeen palveluksessa oleville, Helsinki-Järvenpää-seudun alueella olisi hyvä järjestää yhteinen kokoontuminen lähiaikoina.
Tilaisuuden puheenjohtaja J.P. totesi, että Jumala on meitä hoitanut, syntiä on saatu upottaa armomereen
Loppurukous: Veli Heikki Saari
Päätösvirsi 438.

2 kommenttia:

  1. Voi mitä mielettömyyttä se olikaan!!!

    VastaaPoista
  2. Ote tuosta ylläolevasta pöytäkirjasta:
    lmoitus seurakunnalle aikaisemmin sidotuista, parannukseen taipumattomista M.K:sta. A.P:stä, T.K:sta ja A.M:stä. Todettiin heidän jäävän sidottuun tilaan ulkopuolelle Jumalan valtakunnan.

    VastaaPoista