Oh, no! It's leaking

lauantai 27. marraskuuta 2010

SRK:n vuosikokous Liperissä 3.7.2010 Osa IV


Toinen vaihe keskustelussa käynnistyi myöhemmin keväällä huhtikuussa ja sai murheellisimman ilmauksensa Helsingin Sanomain kirjoituksessa ensimmäinen toukokuuta teemana syntisten piiri. Sen johdosta päivämies julkaisi 5.5. pääkirjoituksen aiheesta ja HS vastineemme hyväksikäyttö on selvitettävä maallisen esivallan kanssa. Keskustelussa todettiin murheita tuottaneet tapaukset. Yksikin niistä on liikaa. Aina ei tapauksia ole vuosien saatossa hoitaa oikein. Se oli yksi taustatekijä myös siihen, että keskusyhdistyksemme johtokunta päätti kokouksessaan 22. toukokuuta lähettää kaikille puhujille ja rauhanyhdistyksille kirjelmän, johon liittyivät edellä mainitut pääkirjoitukset, joissa on ilmaistu liikkeen näkemys pedofiliasta ja myös ripistä, johon liittyvä rippisalaisuus nousi voimakkaasti keskustelussa esille.

Toivottavasti johtokunnat ja puhujaveljet ovat saaneet nämä kirjelmät sillä meistä riippumattomista tekijöistä eräs tunnettu yritys on toimittanut postin varsin hitaassa tahdissa ja varsin valikoidusti. Kyllä kirjeet ovat kuitenkin lähteneet kaikkiin osoitteisiin. Ja samalla kun ne on saatu, on toivottavaa että johtokunnan ja puhujat perehtyvät näihin kirjelmiin, koska niissä ilmaistaan myös monia muita ja moniin muihin yhteyksiin soveltuvia kristillisyytemme näkemyksiä.

Keskusyhdistyksemme johtokunnan antaman tehtävän mukaisesti työvaliokunta päätti kesäkuun 9. päivä perustaa myös koti-työryhmän, jonka tehtävänä on tarkastella ajan haasteiden taustaa vasten SRK:n ja rauhanyhdistysten opetuksen ja toiminnan painopisteitä sekä esittää mahdollisia toimia perheiden eheyden ja hyvinvoinnin entistä paremmaksi tukemiseksi. Tässä käydyssä keskustelussa on paljastunut median valta ja onkin sen johdosta tärkeää että me opimme lukemaan mediaa.

Toistuvasti tässä keskustelussa on tullut ilmi myös niin sanotun puhtaan seurakunnan vaatimus. Kuitenkin Martti Lutherin ilmestyskirjan esipuheessa ilmaisemien ajatusten mukaan olemme oppineet, että Jumala on kätkenyt valtakuntansa alhaisuuteen ja Jumalan vastustaja on peittänyt sen pahennukseen. Tämä on syntisten, armahdettujen syntisten valtakunta.  Ihmiskäsityksemme on se, mihin rakas veljemme alkuhartaudessa viittasi, mutta turvamme on Jumalan kokonainen terveellinen armo. Armo, joka opettaa elämään myös Kristuksen evankeliumin arvon mukaisesti.

5 kommenttia:

  1. "on tullut ilmi myös niin sanotun puhtaan seurakunnan vaatimus"

    Molemmissa Liperin kokouksissa Voittonen löi eriseurakortin pöytään ja vaiensi keskustelun sillä. Eriseurakortti sisältyi juuri tuohon väitteeseen "puhtaan seurakunnan vaatimuksesta", joka on tullut esille esim. uuden heräyksen eriseurassa ja 1970-luvun sekoiluissa. Lähdettiin siis puhdistamaan seurakuntaa epäkurantiksi katsotusta aineksesta ja päädyttiin mielivaltaisuuksiin. Nyt annetaan ymmärtää, että lastensuojelurikollisten passittaminen vankilaan olisi eriseuran ensimmäinen merkki, "puhtaan seurakunnan vaatimus". Mikä noita konttorin äijiä riivaa, kun tämä pedofiliakysymys on näin vaikea. Kuitenkin homoparirukousasiassa ollaan niin kertakaikkisen liberaaleja ja suvaitsevaisia.

    VastaaPoista
  2. Kärpänen, kerronko mikä niitä vaivaa? Oma pesä loassa.

    VastaaPoista
  3. saaranasiko kukkaan suviseurapuhuja lastensuojelusta viime kesänä Liperissä...? L. Väyrynen saarnasi kyllä lapsista,muttei sanaakaan pedofiiliongelmasta eikä mistään lastenhuolista... Kummallista että vanhalle rovastille ei kirkastunut mittään siittä asiasta...? Vaikuttiko Voittosen eriseuravihjailut sen että puhuvaiset veljet vaikenivat niiden asiasta jokka ovat suurimpia taivasten valtakunnasa. Mitähän Jumalataivaassa tuumi, kun kuunteli suviseurasaarnoja? Selakkaapa saarnamiehet tunnontilikirjojanne ja miettikää mikkä motiivit teillä on ollu vaikenemiseenne...! Niistäkin saarnoista ja saarnaamattajättämisistä on tehtävä tiliä viimeisellä tuomiolla...

    VastaaPoista
  4. Odotellaan Jyväskylän puhujainkokouksen antia ...

    VastaaPoista
  5. "Keskustelussa todettiin murheita tuottaneet tapaukset." Murheita tuottaneet tapaukset!
    Ah, mikä hienovaraisesti asiaa neutraloiva ilmaus...

    VastaaPoista