Oh, no! It's leaking

lauantai 25. syyskuuta 2010

Lisää otteita Hgin seurakuntapäiviltä

HELSINGIN RAUHANYHDISTYKSEN SEURAKUNTAPÄIVÄT

29.10.1978 klo 13.00 - 22.00
Helsingin Rauhanyhdistys, Fredrikinkatu 61 A, 00100 Helsinki 10
Runsaslukuisesti Helsingin, Hyvinkään, Järvenpään, Porvoon ja Rekolan rauhanyhdistysten jäseniä

Aloitus
Veisattiin virsi 387: 1-3. Veli E.R. piti alkurukouksen.
Helsingin Rauhanyhdistyksen puheenjohtaja veli T.K. avasi tilaisuuden.
Puheenjohtajiksi valittiin veljet N.M ja J.P. ja sihteereiksi P.K. ja T.T.

l. Alustus
Veli Heikki Saari piti alustuksen "Omantunnon talous" (l Tim. 1: 19-20)

Poimintoja alustuksesta:
Vain uskon kautta päästään sovintoon Jumalan kanssa. Tällöin saadaan hengen laki sydämeen. Omantunnon taloutta ei voida hoitaa, jos ei ole elämän valkeutta ja voimaa Kristuksesta vuotavana. Sydämen uskolla Jumala puhdistaa sydämen hengen pyhityksen kautta. Mistä saadaan tällainen valo? Ajankohtaisesta evankeliumista. Uskovaisen tulee nähdä aina aika, jota eletään. Kristuksen aikaa ja armotalouden merkkejä eivät farisealaiset tunteneet. Nyt on uskonelämän raittiuden aika. Profeetta Daniel on ennustanut: "Monta puhdistetaan, kirkastetaan ja koetellaan, mutta jumalattomat pitävät jumalattoman menon, ja jumalattomat ei näitä tottele, mutta ymmärtäväiset ottavat näistä vaarin." (Dan. 12: 10) Jumalattomia on myös Jumalan valtakunnassa: luikahtaneet. Paavali antoi kaksi saarnaajaa saatanan haltuun. Kaiken takana oli kuitenkin rakkaus kuritukseksi. He olivat menettäneet uskon ja hyvän omantunnon.
Esimerkki uusheränneestä ihmisestä, joka sanoi: "Ennen minä siellä kotonakin tein parannusta, mutta olen sen heittänyt pois." Seurakunta kävi näkymään viallisena sekä myös oikea oppi.
Vääryyden rahat ja tavarat käytiin hoitamaan paikoilleen Ei kuitenkaan Jumalan valtakunnan kassaan! (Sakkeus)
Pyhä Henki neuvoo, ei kuitenkaan laillisesti. Jumala vaikuttaa uskon kautta kuuliaisuuteen. Asioiden korjaaminen on aina vaikeaa. Rukoillen saa pyytää voimaa ja apua. Jumala antaa sitä.
Emme omilla päätöksillä ja voimalla saa armon valoa. Se saadaan evankeliumista Jumalan seurakunnassa. Hebrealaiskirjeen kirjoittaja opettaa: "Kuin sanotaan: tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, niin älkäät paaduttako sydämiänne, niin kuin haikeudessa tapahtui." (Hebr. 3: 15)
Jeesus opetti rukoilemaan: "Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme." Ei vain ajallinen, mutta myös hengellinen leipämme.
Näin säilytämme uskon hyvässä omassatunnossa.

2. Keskustelua/Sielunhoidollisia puheenvuoroja.
S.P.:
Parannukseen ja korjaukseen kehottava puheenvuoro osoitettuna tilaisuudessa mahdollisesti mukana oleville ns. "pappiseriseurassa" itsensä turmelleille vielä asiansa hoitamattomille henkilöille.

Sielunhoidollisia puheenvuoroja,
a) E.R.:
Sellaiset synnit, jotka eivät ole olleet seurakuntaa vastaan julkisia, hoidetaan salaripissä. Julkiset seurakuntaa vastaan tehdyt synnit korjataan julkiripissä. On varottava, ettei tule julkirippioppia, joka olisi, parempi kuin salarippi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti