Oh, no! It's leaking

perjantai 17. syyskuuta 2010

Otteita kuulustelupöytäkirjoista - Osa IV

E.R:n poliisikuulustelupöytäkirja 30.12.1982 jatkuu...

Asia päätettiin ottaa esille Oulussa 22.2.1969 pidettävässä SRK:n johtokunnan kokouksessa. Kansanedustaja kutsuttiin tähän kokoukseen samoin kuin O. K:kin.

Kodissani pidettiin 20.2.1969 minun syntymäpäivätilaisuuttani, jossa oli läsnä mm. E.V. Kansanedustaja soitti hänelle ja ilmoitti haluavansa tavata hänet. V. lähti vaimonsa kanssa kotiinsa, jonne kansanedustaja oli tullut. Hän oli kertonut siellä asioita, mutta vaatinut ne "ripin taakse". Näin ollen kukaan ei tiedä, mitä hän oli puhunut.

Oulussa 22.2.1969 pidettyyn kokoukseen tuli O.K., mutta ei kansanedustaja. Hän oli silloin Kuivaniemellä eraan toisen kansanedustajan kanssa, matta kieltäytyi tulemasta kokoukseen. K:ki otti häneen yksityishenkilönäkin yhteyttä, mutta kansanedustaja ei tullut kokoukseen.

K. esitti selostuksen, jolloin vasta selvisi, että säätiön lähettämistä rahoista oli 305.000 markkaa jäänyt kansanedustajalle. Säätiö oli luullut kaikkien rahojen menneen SRK:Ile. SRK:ssa todettiin, että se hoitaa kansanedustajan sielullisen puolen. Jos se saadaan kuntoon, hän itse selvittää myös raha-asiat kuntoon,

P.S. oli kokouksessa ja käytti viisi puheenvuoroa, jotka olivat sisällöltään aivan samat: ”Ovatko säätiön ja SRK:n väliset asiat täysin kunnossa”. O.K. vakuutti, että SRK on huolehtinut tilityksestä, ja asiat ovat varmasti kunnossa,

K:n lähdettyä kokous teki päätöksen, että minun, K.M:n, H.S:n ja J. U:n on matkustettava Helsinkiin, mentävä siellä säätiön puheenjohtajan luo ja varmistettava, että asiat ovat varmasti kunnossa. Lähetystö matkusti Helsinkiin ja kävi 12.3.1969 puheenjohtajan luona. Paikalla oli myös O.K. Puheenjohtajalta kuulimme, että kaikki K:n kertoma pitää paikkansa. Meille myös vakuutettiin, että SRK on hoitanut tilityksen asiallisesti.

Jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti