Oh, no! It's leaking

maanantai 6. syyskuuta 2010

Otteita kuulustelupöytäkirjoista - Osa II

E.R:n poliisikuulustelupöytäkirja 30.12.1982 jatkuu

Kansanedustaja ja O.K. olivat sitten sopineet rahojen lähetyksistä. Rahat oli lähetetty erään tilapäisorganisaation tilille, kuten myöhemmin saimme kuulla. Tämän organisaation kautta rahaa oli tullut saamiemme tietojen mukaan. SRK:Ile, helluntalaisseurakunnille ja eräälle raittiusyhdistykselle, jonka tarkoituksena oli ollut evankeliumityön tekeminen, sekä useille muile yhdistyksille ja yhteisöille. Raittiusyhdistyksessä oli ollut vain neljä jäsentä.

17.12.1965 oli Oulussa, Heinäpään seurakuntakodissa SRK:n johtokunnan kokous. Siellä johtokunta sai kuulla raittiusyhdistyksen perustamisesta. Sitä paheksuttiin ja todettiin, että toimintaa saisi olla vain SRK:n kautta. Yhdistys kehotettiin purkamaan kiireesti.

SRK: n oma budjetti evankeliumityöhoh oli tuolloin 20.000 markkaa. Säätiöltä saatiin kansanedustajan kautta 150.000 markkaa. Säätiö tiettävästi katsoi, että vilkas seuratoiminta, johon varat käytettiin, aktivoi seuraväkeä myös äänestämään tulevissa vaaleissa.

SRK oli saatuaan rahat, 150,000 markkaa, ja käytettyään ne, tehnyt niistä tilityksen, joka oli annettu kansanedustajalle. Asian luultiin olevan täysin kunnossa. Sitten K:n tuttava, everstiluutnantti H. K., oli ottanut yhteyden E. K:een ja kysynyt häneltä tilitystä säätiön lahjoittamista varoista, K-i oli lähettänyt K:lle tilityksen jäljennöskappaleen. Se koski tietenkin vain SRK:n saamaa summaa 150000 markkaa. Sitten tuli vielä tieto (everstiluutnantti) K:n kautta toisen kerran, ettei tilitys ole kunnossa. Johtokunta päätti silloin selvittää asian tarkoin, Johtokunnan kokous pidettiin kansanedustajan kodissa 30.8.1966. Kokouksessa pyydettiin kansanedustajalta selvitystä asiasta. Hän antoi asiasta jonkinlaisen selvityksen. Hän kertoi olleensa rahojen vuoksi kuultavana Neuvostoliiton lähetystössäkin. Asia olisi hänen ilmoituksensa mukaan ulkopoliittisesti arka. Kokous päättyi laihaan sopuun. Puuttuva tilitys jäi kuitenkin kalvamaan vielä mieliä. P. S. oli tässä kokouksessa mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti