Oh, no! It's leaking

maanantai 20. syyskuuta 2010

Otteita kuulustelupöytäkirjoista - Osa VI

E.R:n poliisikuulustelupöytäkirja 30.12.1982, viimeinen osa

Luettuani pöytäkirjan, haluan tehdä, siihen muutamia korjauksia ja tarkennuksia.
Ensimmäinen yhteydenotto säätiön ja SRK:n välillä oli saamieni tietojen mukaan tapahtunut siten, että eräs pääjohtaja oli soittanut marraskuussa 1961 O.K:lle ja ehdottanut tapaamista. Se olikin järjestetty, ja pääjohtajan mukana oli ollut kansanedustaja. K:n, pääjohtajan ja kansanedustajan käymissä keskusteluisa oli tullut säätiön lahjoitusmahdollisuus esille ja johtanut myöhemmin käytännön lahjoitukseen. Kansanedustaja oli ilmeisesti ollut tuolloin SRK:n johtokunnan jäsen. Han oli ollut neuvottelussa SRK:n edustajana kenenkään tietämättä edes asiasta, itse itsensä valtuuttamana.

Sain kuulla säätiön lahjoituksista ja niiden yhteydessä järjestetyistä kokoontumisista ensimmäisen kerran 17.12.1965 Heinäpään seurakuntakodissa järjestetyssä johtokunnan kokouksessa. O. K:n näin ensimmäisen kerran Oulussa 22.2.1969 järjestetyssä johtokunnan kokouksessa, jossa hän antoi selostuksen asioista.
--------
Lopussa on lisäksi Reinikaisen selvitystä Amerikan-matkoistaan. Hän tuo voimakkaasti esille, ettei ole k.o. matkoiltaan saanut rahaa Suomeen tuotavaksi.

----
Ps. Lisää materiaalia sekä SYT-rahoista että muusta mielenkiintoisesta ilmestyy näille sivuille myös jatkossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti